Jde cukrovku vyléčit pouze stravou? VFN plánuje unikátní studii

Jde cukrovku vyléčit pouze stravou? VFN plánuje unikátní studii

Jde cukrovku vyléčit pouze stravou? VFN plánuje unikátní studii

Trpíte diabetem 2. typu? Přihlaste se do studie pro pacienty z Prahy a okolí ve věku od 20 do 65 let, která může znamenat přelom v léčbě cukrovky.


Cukrovkou dnes trpí každý desátý Čech, postihnout přitom může téměř kohokoliv. Na vině totiž není jen dědičnost, ale i další rizikové faktory. Odborníci odhadují, že počet pacientů bude i nadále vzrůstat.


Nutric bistro, první paleo-veganské bistro v ČR, hledá dobrovolníky pro unikátní studii určenou diabetikům 2. typu, kterou pod vedením MUDr. Hany Krejčí provádí Všeobecná fakultní nemocnice v Praze.


Hlavní cíl studie? Ověřit, zda je možné diabetes 2. typu vyléčit mj. nízkosacharidovou stravou.


"U diabetiků 2. typu může nízkosacharidová strava vést k remisi diabetu nebo alespoň k výrazně lepší kompenzaci při nižší potřebě léků včetně inzulinu," potvrzuje MUDr. Hana Krejčí.


V době pandemie koronavirem jsou diabetici více ohroženou skupinou lidí, která musí dbát na zdravou stravu. Přidejte se k dobrovolníkům do studie. Přihlásit se můžete zde: https://www.nutricbistro.cz/klinicka-studie-remise-cukrovky.


Nabízíme prémiové krabičkové diety z kvalitních surovin a bio produktů. Připravujeme Lowcarb, Whole30, Fit i vegetariánské chutné stravování v krabičce.


Kontakt:

Global generation, s.r.o., https://www.nutricbistro.cz/

Keywords ČR-zdraví-nemocnice-potraviny-firmy-Global generation-Nutric bistro

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Food, gastronomy
Health service

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.