Kuchařská kniha roku 2006 - Biokuchařka zvítězila

Třetího ročníku soutěže odborného časopisu pro kuchaře a cukráře Minutka, o nejlépe zpracovanou kuchařskou knihu, se letos zúčastnilo 8 knih z 6 nakladatelství.

Komise hodnotila přihlášené knihy z hlediska odborného zpracování receptur a doprovodného textu, i z hlediska celkového přínosu pro gastronomii. Grafik posuzoval kvalitu sazby, grafického zpracování, fotografií a tisku.

Letos měly přihlášené knihy srovnatelnou, a dá se říci, že i vysokou úroveň. Stálým nedostatkem u knih, které byly převzaty z cizojazyčných originálů, je nepřesný překlad u surovin i technologií přípravy. Důležité je i přesné zacílení kuchařských knih, jiné znalosti mají profesionální kuchaři a jiné zase ti, kdo jen rádi vaří. U některých knih se velmi šetřilo na fotografiích, nevalná byla i kvalita tisku.

Je velmi těžké v jedné knize stejně zaujmout laiky i profesionály, to se podaří jen malému procentu kuchařských knih. Letošní „Kuchařské knize roku 2006“ se to zdařilo. V Biokuchařce Hanky Zemanové, která je psaná velmi moderní formou, najdou mnoho zajímavých informací o biopotravinách v netradičních úpravách i kombinacích, laici i profesionálové. Ten, kdo chce jít s dobou, musí do své hlavy i jídelního lístku zařadit i biopotraviny. V této knize najde mnoho inspirace pro zajímavou a netradiční přípravu.

Kontakt:

http://www.foodservice.cz

Alena Exnerová

České a slov. odborné nakladatelství, redakce Food Service

Drtinova 10, Praha 5,

tel.: 227 018 419

ČTK ke zprávě vydává fotografii, která je k dispozici v databázi ČTK Protext - foto a na internetu na adrese http://www.protext.cz

Keywords ČR-služby-gastronomie-České a slovenské odborné nakladatelství-PROTEXT

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Services, tourism

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.