Management kontroly v Kandu - garance kvality

Na základě informace o broži nalezené v kelímku hořčice značky MALVA byla hned zahájena šetření ve výrobě. Byla provedena nejen fyzická kontrola celého výrobního zařízení, ale také zkontrolována veškerá dokumentace z 5. 11. 2008 (datum výroby). Na základě interních předpisů firmy nenosí pracovníci šperky nebo hodinky do výroby. Používají ochranný pracovní oděv bez kapes a pokrývku hlavy. Dále jsou výrobky pravidelně laboratorně při výstupní kontrole kontrolovány.

Na základě těchto jmenovaných skutečností se došlo k závěru, že takový předmět se ve výrobě nemohl do kelímku s hořčicí dostat.

Tuto skutečnost potvrdila také Státní zemědělská a potravinářská inspekce, která tuto záležitost v provozu Malva prošetřovala. Citace z inspekčního protokolu: "Po provedení kontroly je možné konstatovat, že kontrolovaná osoba v průběhu výroby činí dostatečná opatření proti možnému vniknutí cizího předmětu do produkovaných potravin."

Není jasné, jak se tento objekt mohl dostat do výrobku. Jedná se o závažnou věc. Společnost přemýšlí o podání žaloby na neznámého pachatele.

Ke tvrzení, že za vším může stát konkurence, se vyjádřila zástupkyně společnosti, že tomu nic nenasvědčuje a jedná se o ryzí spekulace.

Spotřebitelé mohou dále bez obav sáhnout po specialitách Malva a důvěřovat jejich vysoké kvalitě.

Kontaktní osoba:

Ing. Edita Charvátová

Tel.: 494 621 112

KAND s.r.o.

Opočenská 431

518 15 Dobruška

Keywords ČR-potraviny-ostatní-KAND-PROTEXT

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Food, gastronomy

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.