Na stráži proti europivu

Rodinný pivovar BERNARD nechce čekat, až bude tradičně vyráběný český ležák vytlačený z pivního trhu, a rozhodl se být "Na stráži proti europivu".

Proces výroby piva se po celá staletí neměnil. Pivo přicházelo na svět postupně přes varnu, hlavní kvašení na spilce a zrání v ležáckých tancích. Bohužel snaha dosáhnout vyšších zisků vedla některé pivovary k hledání úspor i ve výrobě. Tradiční technologii nahradily technologií zjednodušenou, která umožňuje pivo vyrobit levněji a rychleji. Namísto odděleného hlavního kvašení na spilce a zrání v ležáckých tancích se používají zjednodušené výrobní postupy.

Ekonomicky výhodný postup výroby piva má ale jeden podstatný háček. Takové pivo je unifikované, ztrácí svůj charakter a postrádá plnost, je hluboce prokvašené a přesycené. Konzument pak přichází o to nejdůležitější - požitek z chuti konkrétního piva. A právě tento požitek chce Bernard zachovat.

Další informace:

Zdeněk Mikulášek

e-mail: mikulasek@bernard.cz

http://www.bernard.cz

Keywords ČR-pivo-Rodinný pivovar Bernard-PROTEXT

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Food, gastronomy

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.