Pamlsková vyhláška zvyšuje prodej limonád bez cukru

Bubliman pomeranč Bubliman malina

Nápoje se sníženým obsahem cukru se v ČR prodávají stále více. Je to i díky tzv. pamlskové vyhlášce, která zakazuje prodávat ve školách sladké potraviny. Někteří výrobci totiž dokázali na situaci pružně zareagovat a vyvinuli nápoje, které vyhlášku splňují a do škol proto můžou.

"Do školních bufetů a jídelen jsme od začátku roku dodali desítky tisíc lahví,“ uvedl majitel kladenské limonádovny Kalabria David Prchal. Podle něj poptávka po školní limonádě, kterou vyrábí pod názvem Bubliman, stále stoupá. "Neustále nám přibývají noví zákazníci z celé republiky," dodal.

Limonády, které splňují vyhlášku, musí mít pouze nízké množství cukru a nesmí obsahovat ani umělá sladidla, jejich výroba je proto technologicky náročná. "Vytvořit sladkou chuť při sníženém množství cukru byl oříšek, povedlo se nám to pouze díky speciální receptuře z Německa," uvedl Prchal. Největší zájem je podle něj ze strany dětí o klasickou malinovku a oranžádu, připravuje se i dětská kola.

Kontakt:

Kalabria s.r.o.

Tel. 312 685 272

kalabria@kalabria.cz

www.kalabria.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Keywords ČR-potraviny-školy-trh-firmy-Kalabria

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Business, marketing
Food, gastronomy
Science, education and school system

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.