Paul Day rozšířil řeznictví, zavírá Maso a kobliha

Šéfkuchař Paul Day se rozhodl zavřít svou restauraci Maso a kobliha, aby měl víc času věnovat se svým dalším podnikům.

Restaurace má už třetí rok prestižní ocenění Bib Gourmand od průvodce Michelin.

Paul Day vlastní řeznictví The Real Meat Society a hlavně jednu z nejoceňovanějších pražských restaurací, na asijskou kuchyni zaměřené Sansho, která drží ocenění Bib Gourmand již osmým rokem.

Ty teď dostanou přednost.

"Chci se všemu, co děláme, pořád věnovat osobně. Dělat to skvěle. Udělali jsme velké rozšíření řeznictví v Náplavní ulici a připravuji rozsáhlou rekonstrukci Sansho. Nechci najímat managment a věnovat se řízení a vaření od stolu, chci mít čas být v kuchyni, za pultem, u zákazníků," říká Paul Day.

Sansho projde rekonstrukcí v lednu 2019. "Plánuji lepší vybavení kuchyně, abych se mohl v kuchyni víc odvázat, jako třeba udit nebo používat otevřený oheň. Vybavení restaurace bude takové dospělejší," vysvětluje Paul Day.

V rozšířeném řeznictví představil Paul Day nové netradiční lahůdkářství, které nabízí denně teplou i studenou kuchyni. Vzniká tak nový koncept obchodu pro milovníky té nejlepší kvality masa. "Kreativní kuchyně z nejlepšího masa v zemi, na vysoké úrovni. Za míň peněz a na papírovém talířku. A nejen to, rozjíždíme větší nabídku polotovarů na rychlé dovaření či ohřátí doma," dodává Paul Day.

Maso a kobliha bude otevřeno do 15. září. Poté budou ta nejblíběnější jídla (a možná i koblihy) k dostání v řeznictví The Real Meat Society v pražské Náplavní ulici. Paul Day si nechává trademark a veškerá práva ke značce a konceptu Maso a kobliha a nevylučuje, že se podnik v budoucnu v Praze znovu objeví.

Pro více informací: michaela@trms.cz.

Keywords ČR-gastro-restaurace-potraviny-Paul Day

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Media, society and lifestyle
Services, tourism
Food, gastronomy

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.