Svaz BIO vinařů: BIO prokazatelně snižuje globální oteplování

V dnešní snídani s Novou, Jan Cibulka, tajemník svazu BIO vinařů popsal hlavní výhody BIO principů. Ty se dle něj skládají ze dvou hlavních přínosů: pro zdraví, a pro přírodu.

Jako hlavní bonus pro zdraví, označil Cibulka absenci konvenčních postřiků a hnojiv. Citoval WHO, která Glyfosáty označuje za "pravděpodobně rakovinotvorné". Dále Zmiňoval studie, které poukazují na zvýšený výskyt autismu u dětí narozených matkám, které po dobu těhotenství žily do 2 km od konvenčně stříkaných polí.

Nákup BIO potravin byl v televizním pořadu označen jako "nejjednodušší způsob, jak může každý jednotlivec zmírnit globálního oteplování." Dle studií BIO plochy zachycují o 44 % více CO2 než konvenční plochy. Jako další výhody BIO byla vypíchnuta schopnost zadržovat vodu v krajině a ochrana biodiverzity.

Kontakt:

1tajemnik@svazbiovinaru.cz

Keywords ČR-víno-zdraví-potraviny-ekologie-zemědělství-Portz Insel

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Food, gastronomy
Agriculture, environment
Health service

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.