Tradiční francouzské pekařství slaví 15 let v České republice

Již 15 let si mohou Češi pochutnávat na tradičních francouzských dezertech a pečivu ze sítě pekařství PAUL. Za tu dobu vzniklo v Praze celkem 21 poboček, včetně hned několika na Letišti Václava Havla Praha a také světově unikátní pobočky na pražském Hlavním nádraží.

Francouzský řetězec otevřel svou první tuzemskou pobočku již v roce 2008 v OC Atrium Flora. Od té doby jich přibylo dalších 20 po celé Praze, a to včetně čtyř na pražském letišti a také speciální pobočky na Hlavním nádraží. Ta nese název PAUL Express a slouží přesně k tomu, k čemu její název vypovídá – k plynulému odbavení zákazníků spěchajících na vlak, čemuž pomáhá otevřená vitrína, která urychluje výběr. Na světě existuje už jen jedna další taková pobočka francouzského pekařství, a to na londýnském nádraží St. Pancras.

Makronky i sezonní nabídka

Další zajímavostí je, že to bylo právě pekařství PAUL, které nám Čechům představilo tradiční francouzské makronky. Za uplynulých 15 let došlo nejen k expanzi, co se poboček sítě pekařství týče, ale také k nejrůznějších technologickým inovacím i novinkám v menu. Oblibě se těší nejen klasické dezerty, ale i limitované sezonní nabídky.

Keywords ČR-Francie-potraviny-gastro-firmy-Paul

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Media, society and lifestyle
Food, gastronomy

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.