Vlastivědná pouť 16.04.2016 po stopách Antonína Švehly

Pod heslem "ke svornosti všech zemědělců" Společnost Antonína Švehly pořádá XII. ročník pouti po stopách Antonína Švehly, hostivařského sedláka a prvorepublikového státníka za agrární stranu, trojnásobného ministerského předsedy. Akce je bezplatná, veřejnosti přístupná a začíná v sobotu 16. dubna 2016 ve 14:00 u Švehlovy busty v Praze 10 na křižovatce ulic Švehlova a Pražská.

Tato slavnost "Švehlova cesta" je pořádána v rámci "Roku Františka Machníka", bývalého ministra národní obrany za agrární stranu, duchovního otce a tvůrce československého opevnění v roce 1938.

U Švehlovy busty bude po pronesených projevech skládána čestná přísaha zástupců selského stavu a všech zemědělců Antonínu Švehlovi, sjednotiteli venkova, jeho nesmrtelné památce a demokratickému odkazu, který v dnešní době bohužel stále nemá důstojného nástupce. Na programu dále je procházka po místech spjatých se Švehlou (např. statek rodiny Švehlů, kostel Stětí svatého Jana Křtitele, hrobka).

Po zakončení akce přibližně od 15:30 lze navštívit nedalekou restauraci Na Kačabce a zúčastnit se besedy na téma akce.

Záštitu této akci udělili starosta MČ Praha 15 Milan Wenzl a Pavel Šrámek, farmář a poslanec Parlamentu ČR.

Kontakt:

Mgr. Pavel Černý, předseda

Společnosti Antonína Švehly, z.s.

gsm: +420 608 515 271

pavel.cerny@mail.cz

www.antoninsvehla.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Keywords ČR-zemědělství-Společnost Antonína Švehly

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Media, society and lifestyle
Agriculture, environment
Culture

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.